Köprüköy Yağan Çok Programlı Anadolu Lisesi


Vizyon: Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinin amaçları aynı zamanda okulumuzun amaçlarıdır. • Öğrencileri ilgi, istidat ve kabiliyetleri istikametinde yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır. • Öğrenciye, Atatürk ilke ve inkılâplarına, T.C. Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak haklarını kullanabilme, görevlerini yapabilme ve sorumluluklarını yüklenebilme bilincini kazandırmaktır. • Öğrencinin milli kültür değerlerini tanımasını, takdir etmesini, çevrede benimsemesini ve kazanmasını sağlamak. • Öğrenciyi toplum içindeki rollerini yapan, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek. . Bulundukları çevrede yapacakları eğitim, kültür ve sosyal etkinliklerle milli kültürün benimsenmesine ve yayılmasına yardımcı olmak. • Öğrenciye fert ve toplum meselelerini tanıma, çözüm arama alışkanlığı kazandırmak.

Misyon: Bütün öğrencilerimizi evrensel ölçülere sahip, insanları seven ve insanlara yararlı, iyi yurttaş nitelikleriyle bezenmiş kişiler olarak yetiştirmek. Bize teslim edilen yavrularımızın pozitif ilimlerle donanmış, çağdaş, modern insanlar olmalarına büyük özen göstermek. Öğrencilerimizin milli manevi değerlerimize, örf ve geleneklerimize bağlı geçmişimizle iftihar eden birer Anadolu insanı olarak yetiştirilmelerine de aynı derecede önem vermek. Öğrencilerimizi, demokratik, hakkını arayan ve başkalarının haklarına saygılı, sorumluluğunun bilincinde, hoşgörülü, büyüklerini sayan, küçüklerini seven, çevre bilincine sahip sportif ve kültürel aktivitelere katılan, kendine güvenen ve teşebbüs ruhuna sahip, fedakâr, yardım sever, insanlarla iyi iletişim kurabilen kişiler olarak yetişmelerini sağlamak. SBS’ de aldıkları güzel sonuçların daha da iyileşerek devamını hedeflediğimiz çocuklarımızın, gururumuz oldukları herkesçe bilinmektedir. Başarılarının devamı da önemli hedeflerimizden biridir.

Başarılar: 2018-2019 eğitim öğretim yılı İl genelinde düzenlenen 200 metre atletizm yarışmasında kadınlar ve erkekler branşlarında gümüş madalya kazanıldı. Bilek güneşinde il birincisi olundu.

Saatler: 8:20-16:20
Isınma: KALORİFER
Bağlantı: Yok
Yabancı Dil: ingilizce ve Almanca dersleri verilmektedir.
Sportif Etkinlikler: Okul içinde Masa tenisi,futbol ve voleybol gibi faaliyetler yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: 2019 TUBİTAK 4006 Bilim Fuarına katılım, 2019 Erzurum Robotik Fuarı Sergisine katılım,2022 Teknofest ön eleme, 2022 bilim olimpiyatlarına katılım, deneyap Atölyelerine katılım sağlandı. Ve deneyap eğitimlerine katılmaya hak kazanan ogrencilerimiz eğitimlerine başladı.
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: 450

Telefon - (0 442) 6945324

Belgegeçer - (442) 694 5324

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://yaganlisesi.meb.k12.tr

Adres - YAĞAN MAH. AĞCAŞAR KÜME EVLER NO17 PK25340 KÖPRÜKÖY/ERZURUM

Öğretmen :31
Öğrenci :282
Derslik :21
Konferans Salonu :1
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :2
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :7335
Öğretim Şekli :TAM GÜN

Yerleşim Yeri -

Adres - YAĞAN MAH. AĞCAŞAR KÜME EVLER NO17 PK25340 KÖPRÜKÖY/ERZURUM

Ulaşım ÖĞRETMEN SERVİSLERİ İLE ULAŞIM SAĞLANMAKTADIR.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık YAĞAN MERK. MAH. KÖPRÜKÖY İLÇESİNE 3 KM. ERZURUM İLİNE 64 KM