E-MEZUN PORTALI

E-MEZUN PORTALI

E-MEZUN PORTALI KULLANIMA AÇILMIŞTIR.

23.03.2018 1538

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI MEZUNLARINI İZLEME PORTALI

 

Bakanlığımızca "mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunlarının izlenmesi" amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri modülleri içerisinde hayata geçirilen e-Mezun web sitesi (http://emezun.meb.gov.tr) aracılığı ile mesleki ve teknik eğitim kurumları mezunlarının işgücü piyasasındaki durumunun belirlenmesi, eğitimle bireye kazandırılan mesleki yeterliliklerin iş hayatı ile uyumunun değerlendirilmesi, sistemin güçlü ve zayıf yönlerinin belirlenmesi hedeflenmiştir.

 

      Mezun Girişi: Mezunların giriş yaptıkları bölüm olup sisteme ilk defa kayıt (üye) olacaklar "Üye Ol" butonuna tıklayarak, karşısına gelen menüdeki ilgili yerleri ve "Devam" butonuna tıklayıp karşısına çıkan anketi doldurduktan sonra sisteme üye olabilirler. Üye olduktan sonra istenildiği zaman TC Kimlik Numarası ve belirlemiş olduğunuz şifreyi kullanmak suretiyle siteye giriş yapabilirsiniz. Site anasayfasında sol alt köşede kullanım kılavuzu bulunmaktadır.

 

"Meslekî ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunlarının İzlenmesi" web portalı, Meslekî ve teknik ortaöğretim kurumları mezunlarının işgücü piyasası ve yüksek öğretimdeki durumunu izlemek, eğitimle bireye kazandırılan Meslekî yeterliliklerin iş hayatı ile uyumunu değerlendirmek, sistemin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.

 

E-Mezun Portalına  Aşağıdaki Linkten Ulaşılabilir.

http://emezun.meb.gov.tr