Bilişim teknolojileri Bölümü

Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya yayılarak hem de kullanım alanı çeşitlenerek olmuştur. Bilişim Teknolojileri; bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış ve verileri saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ALTINDA ŞU DALLAR BULUNMAKTADIR:

• Yazılım Geliştirme
  • Ağ Sistemleri ve Siber Güvenlik
  • Okulumuzda YAZILIM GELİŞTİRME dalında eğitim verilmektedir.

İŞ BULMA İMKÂNLARI

Bu alandaki mesleklerin teknolojideki gelişmelerin sonucunda sürekli gelişmesinden ve yaygınlaşmasından dolayı bu mesleklerde iş bulma imkanları oldukça geniştir.

Ağ işletmenleri, bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticarî kuruluşlar, internet servis sağlayıcıları, internet yayıncılık şirketleri, radyotelevizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, lojistik firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında geniş iş imkânına sahiptirler. Ayrıca kendi adlarına işyeri açabilirler.

Web programcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e-ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait özel iş yerleri de açabilirler.

Veri Tabanı programcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait firmalarda çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait özel iş yerleri de açabilirler.

Teknik servis elemanları, bilgisayar toplama ve satış işlemi yapan firmalarda, bünyesinde bilgisayar bulunduran iş yerleri, şirketlerde, özel sektöre ait firmalarda çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait özel iş yerleri de açabilirler.

OKULUMUZDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Her öğrenciye bir bilgisayarın düştüğü bölümümüze ait 1 adet 20+1, 1 adet 15+1 Bilgisayar Laboratuvarı ve 1 adet 15+1 Robotik Kodlama Atölyesi bulunmaktadır. Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencileri Meslek Lisesi eğitimini 4 yılda bitirmekte ve bu süre sonunda teknisyen ünvanı almaktadır. Alan, genel olarak aşağıdaki konularda yetkin bireyler yetiştirmektedir:

Okulumuzda Yazılım Geliştirme dalında eğitim verilmektedir.

• Bilişim Teknolojilerinin Temelleri
  • Programlama Temelleri (*)
  • Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları
  • Nesne Tabanlı Programlama (*)
  • Robotik ve Kodlama
  • Mesleki Gelişim Atölyesi
  • Web Tabanlı Uygulama Geliştirme
  • Mobil Uygulamalar
  • Grafik ve Canlandırma

Öğrencilerimiz, aşağıdaki 2 Yıllık Meslek Yüksekokullarına (Önlisans) sınav ile ek puanlı olarak yerleşebilmektedirler.

• Basım ve Yayın Teknolojileri
  • Bilgi Yönetimi